Miody 1000 Lakes są zbierane raz w roku z terenów Warmii, Mazur i Podlasia – krainy pokrytej gęstymi lasami, mokradłami i tysiącami jezior polodowcowych.

Wykwintne miody
Nasze miody są słodkie, aromatyczne i dostarczają intensywnych wrażeń smakowych. W chwili, w której odkręcisz zakrętkę, ze słoika uniesie się silny aromat kwiatów, zwracając na siebie uwagę wszystkich znajdujących się w pomieszczeniu. Najlepszym sposobem jedzenia miodu jest jedzenie prosto ze słoika, ale miód tworzy też dobre połączenia z sałatkami, pieczywem, naleśnikami, deserami, serami, potrawami i ciepłymi napojami. Spróbuj obu miodów typowych dla naszego regionu i wybierz swój ulubiony: cytrusowy i kwiecisty miód lipowy, czy mniej słodki, kawowy, słodowy miód gryczany.

Smaki miejscowego terroir
Ostatnia epoka lodowcowa sprzed 15 tys. lat wyrzeźbiła sielski krajobraz pełen jezior, lasów i mokradeł, pełny zwierząt i roślin. W tym arkadyjskim świecie pszczoły starannie tworzą miód o łagodnym i rześkim smaku, charakterystycznym dla danego terroir.
Ogromne pole gryki w pobliżu Biebrzańskiego Parku Narodowego, zdjęcie od jednego z naszych pszczelarzy, pana Edwarda Szymkucia.
Pszczoły zbierają miód z niczym niezmąconego otoczenia, wśród drzew, łąk i jezior Warmii, Mazur i Podlasia.
Współczesne zarządzanie, ale rzemieślnicza produkcja
Nasze miody są „surowe”, gdyż charakteryzują się minimalnym poziomem przetworzenia podczas ich wytwarzania. Miody są oddzielane od zanieczyszczeń, a następnie lekko podgrzewane w temperaturze nie przekraczającej 40 stopni Celsjusza – pozwala nam to na zachowanie enzymów i składników odżywczych odpowiedzialnych za wyjątkowe właściwości zdrowotne miodu.
Design i technologia
Słoiki zostały wykonane w Wenecji ze szkła o dużej wytrzymałości i przejrzystości – robi to dobre wrażenie, gdy wręcza się miód jako podarunek. Ponadto opakowanie nie stłucze się tak łatwo podczas transportu. Zakrętki zostały wykonane bez zastosowania bisfenolu A.

Dwie złote nagrody w Singapore Taste Awards 2019
Z dumą ogłaszamy o zdobyciu dwóch złotych medali w konkursie Singapore Taste Awards 2019 zorganizowanym przez Singapore Newspaper. Zarówno miód lipowy jak i gryczany otrzymały główną nagrodę. Wygrana dwóch medali bardzo sprzyja naszej operacji w regionie Azji Południowo-Wschodniej!
Źródło: singapore-newspaper.com